Thera Fletterman-Olivier
uit Velp
exposant in 2004, 2006 en 2009

Tijdens Kleinschalig 2004 en 2006 waren de eieren met stro-applicaties van Thera Fletterman-Olivier al in de Molen van Sloten te bewonderen en ook in 2009 was Thera aanwezig met haar "Stroh-Garnituren", oorspronkelijk uit de Zwitserse strohoedenindustrie, gemaakt van tarwe- of roggestro.

Thera oogst haar stro (uiteraard met een sikkel) zelf, zowel in Nederland als in Zwitserland. Zij "schoont" haar materiaal, sorteert het en splijt het stro daarna in lange stroken. Na het mangelen kunnen er b.v. "Spreuers" van gemaakt worden of twijnt zij van 2 stro-stroken een draad.

Met eenvoudige hulpmiddelen worden van deze "Schnürli's" verschillende motieven zoals Rösettli, Räppli, Wäntele, Hufeseli etc. gemaakt. Thera demonstreerde het met plezier.

Daarnaast versiert Thera haar eieren met traditionele vlechten zoals deze bekend zijn in de stro-oogstsymboliek. U kunt ook zelf aan de slag want in deze vlechttechnieken heeft ze verschillende doe-pakketjes, compleet met al het benodigde materiaal en een duidelijke beschrijving.

< vorige exposant
volgende exposant >

Terug naar Kleinschalig